”Door de ogen van ”

Mariska heeft mij gevraagd of ik een verslagje wilde maken van 7 mei. Ze had die dag een trainingsdag. Ik zal mezelf even kort voorstellen, ik ben Linda 32 jaar en sinds januari 2021 zijn Mariska en ik een stel. Mariska vertelde mij al snel over haar Passie voor motors en natuurlijk ook dat ze zelf fanatiek aan motorracen doet.

Het was voor mij als buitenstaander even slikken omdat de sport niet geheel zonder risico is. Maar mooier vind ik het om te zien hoe Mariska opbloeit als ze op het TT circuit is.

We vertrokken die vrijdag ochtend rond 7:15 , het weer was nog een beetje wisselvallig. Toen we eenmaal op Assen aankwamen scheen de zon. Mariska haar team was ook onderweg, De pitbox werd deze dag gedeeld met Henk, Edwald en Edwin. Voor mij was alles nieuw, ik heb die dag samen met Pieter voor de catering gezorgd. Ik vond het een hele leuke sfeer. Gemoedelijk en met elkaar plezier hebben.

Mariska sloeg de eerste sessie wegens problemen met de accu, lage laadcapaciteit. Monteur van Pieter bracht snel de nieuwe geladen accu. Daarna was de baan mooi droog dus kon ze gaan GASSEN! Ik bleef wat op de achtergrond en observeerde hoe de mannen de banden wisselen, van het technische gedeelte snap ik helemaal niks, maar mooi om te zien dat beide heren er voor zorgen dat Mariska veilig de baan op kan.

Het nieuwe pak met de airbag zat de eerste rondes strak waardoor Mariska niet geheel vrij op de racer kon zitten. Doordat de zon scheen en we lekker buiten konden zitten werd dit beter, door de warmte van de zon ging het pak ruimer zitten.

Mariska reed deze dag paar seconden boven haar persoonlijke record, tijden komen vanzelf weer. Tijden die ze nu reed had ook wat te maken met de andere (1000cc) rijders die ze soms met moeite kon inhalen. Omdat het een vrije trainingsdag was mocht iedereen deelnemen aan de trainingen.

Helaas werd er omgeroepen dat de laatste sessie ingekort moest worden omdat het maximale geluid van die dag al weer was behaald. Er zijn helaas nog steeds rijders die zich niet aan de regels houden .

Ik begon dit verslag met de Titel ”door de ogen van” omdat het voor mij een hele nieuwe wereld is. Ik zie op die dagen een hele gefocuste Mariska , enorm genieten en dat doet mij als partner natuurlijk erg goed. Ze is gedreven, wil blijven leren, en vooral verbeteren.  Ook al vind ik de snelheid soms eng, ik hoop nog veel mooie dagen mee maken op Assen.

 

Linda

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *