The Experience instructie geven en extra races bij de ZAC in F2 klasse.

17 juni 2019

Instructie:Afgelopen maandag gaf ik les aan deelnemers van 2 the experience. Het was super leuk om deelnemers bij te leren hoe te kijken, houding, lijnen ectera. Het weer was prachtig en warm en na elke sessie gezegd tegen mijn deelnemers: ‘wel goed water drinken’. Zo te horen hebben ze veel opgestoken en er zat lekkere tempo in. Houding en de ideale lijnen rijden bleven lastige onderdelen voor de heren. Oefenen baart kunst. Ook keken ze in het begin verbaasd, een jonge dame, ga jij les geven? Daarna met mijn gedachte van… ‘rijdt ze wel door’? Ze waren enorm verbaasd na vragen van mijn PR tijd haha. Het was geslaagd ondanks de warmte! Bedankt Jordy voor deze kans.

F2 Klasse – Training
Na 20 minuten was gelijk voor mij weer klaar stomen voor de vrije training. Ik zat er meteen lekker in en resulteerde op 1.57 in eerste vrije training! Dat is ook de kant waar ik op wil gaan om goede tijden neer te zetten en geen 2.00+ meer wil zien. Constantheid ook belangrijke onderdeel.

Kwalificatie: Wederom weer nette tijden gemaakt, resulteerde op een tijd van 1.56.7. Ik probeerde gas op te zetten om naar maatje Wijnand Blonk te rijden die ik in de verte zag en inhaalde buitenom duikersloot en kreeg mijn sleepje en heeft gelijk 2 seconden van zijn PR af kunnen rijden. Blije koppie natuurlijk, krijg je energie van!
Nog steeds ben ik in gevecht met de bocht: Strubben. Daar verlies ik best veel tijd bij uit accelereren en elk rondje probeer ik anders te maken. Aan sectortijden te zien ben ik in sector 1 een seconde of iets meer langzamer vergelijkbaar met andere coureur met een dezelfde tijd. Als ik deze bocht goed onder de knie heb zit er 1.54 er makkelijk in. Werk aan de winkel dus.

Race 1
Weer vond ik de start spannend en hopen dat goed kwam, gelukkig was ik daar vrij rustig onder geziene het niet officieel mijn competitieve veld is, dat is de OW Cup natuurlijk. Natuurlijk was ik hier ook mee aan het strijden. Helaas ook niet snel genoeg van mijn plaats en opnieuw inhaalactie gemaakt wat goed heeft gewerkt. Ik heb voor mijn gevoel niet maximaal gepresteerd door weinig rust & focus. Toch nog nette constante tijden waaronder 1.57. 9e van de 16 coureurs in F2.
Race 2
Al iets betere start maar het was een kleine valse start moet ik eerlijk bekennen haha. Helaas kampte ik ergens na 4 ronden met pijn in beide handen/armen, had hierin geen genoeg kracht meer om stevig af te remmen en koppeling in te knijpen. Ik verloor daardoor al 3 plaatsen gedurende de race. Totaal: 9 sessies op 1 dag incl. bezig met lesgeven… dat verklaart al een hoop! Vermoeidheid en warmte speelde natuurlijk ook een rol. 11e van de 16 coureurs in F2.

Het was een zeer geslaagde dag en ik meer meters heb kunnen maken onder deze heerlijke weersomstandigheden. Ik ben meer dan tevreden. Dit was eenmalige dag voor de combinatie en in vervolg is alleen lesgeven OF eens mee racen. Er is werk aan de winkel voor mijzelf om in aantal bochten beter te presteren maar het gaat de goede kant op. Ik ben eerlijk gezegd blij met de overstap naar de OW Cup, de races daar geven mij meer een vertrouwd gevoel. In de ZAC merk ik echt aan de lijnen en manier van rijden dat er een verschil in zit.

Op naar 13 juli, 501km van Assen (Endurance) met 2 rijders waaronder John Bos en Wijnand Blonk

Categories: Nieuws