IDC MASTERCLASS 10 APRIL

Op zaterdag 10 april stond de eerste IDC wedstrijd van het seizoen 2021 gepland. Helaas kon deze geen doorgang vinden in de gebruikelijke vorm vanwege de huidige corona maatregelen. Daarom was er een IDC simulatie georganiseerd, met drie sessies waarvan de derde sessie voorafgegaan wordt door een start. Het startgrid wordt vastgesteld aan de hand van de trainingstijden die gereden zijn in de tweede sessie.

Er waren behoorlijk veel afmeldingen voor deze dag, maar het HPS Racing team besloot er wel gebruik van te maken. Mariska: “Mijn pak kreeg ik opvallend sneller aan dan de dag ervoor, en ook op de baan merkte ik dat ik meer bewegingsruimte had. Ik kreeg van ervaringsdeskundigen de tip om met het pak onder de douche te gaan, en daarna op te laten drogen. Dat zou de stugheid een heel stuk verminderen. Maar de weersomstandigheden waren van dien aard dat ik besloot dat niet te doen: veel te koud! En verkleumen en ziek worden leek me niet zo’n goed idee. Mijn tijden zagen er niet denderend uit maar waren wél goed genoeg voor een derde plaats in de eerste sessie, die ik op regenbanden reed. Niet dat dat veel zegt.

In de volgende sessies kon er weer op slicks gereden worden, en kon ik er alweer veel seconden vanaf rijden. Uiteindelijk reed ik ongeveer 7 seconden boven mijn PR. Op zich niet zo belangrijk deze dagen; het meters maken was wat telde. En het wennen aan de veranderingen in motorvermogen, en het nieuwe pak. Voor de derde en laatste sessie werden wat aanpassingen gedaan aan het versnellingsmechaniek. Na een paar ronden hield ik het voor toch voor gezien; het voelde niet stabiel. Ik wacht liever nog even af tot het warmer is. Dan kan ik betere meters kan maken én natuurlijk harder rijden!”

Broer Alwin van Wijngaarden was deze dag ook aanwezig, om foto’s van de HPS Racing livery 2021 te maken, in combinatie met Mariska in het nieuwe pak. Hij maakte er weer veel mooie plaatjes van! Pieter haalde de nieuwe teamkleding speciaal op, en zo kon, na een verkleedpartij in de pitbox, alsnog een foto van het team in de nieuwe kleding gemaakt worden. We zijn trots op het eindresultaat. Helemaal compleet met de nieuwe frisse mat in bijpassende kleuren. Een plaatje Of niet soms?

Al met al hebben de mannen van het HPS Racing team weer prachtig werk verricht: de motor is in geweldige staat. De komende tijd zal Mariska ook thuis het pak regelmatig aantrekken om het op te rekken en eraan te wennen. Dat gaat zeker goedkomen.

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *