Raceverslag IDC finale races en sponsordag

Mariska:
“In de vorige race kreeg ik problemen met de motor en de training dag voorgaande finaleraces bleef het probleem aanwezig. Ik probeerde te vertellen wat ik voelde. Pieter en Bauke zijn verder op zoek gegaan. Wij zijn blij het probleem gevonden en gerepareerd te hebben, zodat ik probleemloos mijn laatste 2 races van het seizoen kon voltooien. Ik wil Pieter en Bauke bedanken voor alle inzet! De motor reed weer als een zonnetje.

Wedstrijddag:
De races stonden erg laat op het programma; Race 1 om 15.27 uur en Race 2 als laatste om 18.05 uur. Het viel mentaal en lichamelijk voor mij echter niet mee: Het was al een erg drukke week voor mij, waarbij ik nog geen vrije dag heb gehad die week. Dus het was echt even doorbijten. Op de wedstrijddag voelde ik de vermoeidheid al aankomen en daarna had ik  nog vrij laat de races . Ik deed mijn uiterste best om er beste van te maken voor al mijn sponsoren en supporters.”

Pieter over het probleem met de koppeling:
“De diafragmaveer van de slipperclutch bleek gebroken, waardoor Mariska bij het gasgeven bocht uit, steeds een schok in de motor voelde. Gelukkig hadden we ook het originele koppelingshuis bij ons, zodat we de R6 snel konden repareren.”


Sponsordag:
Er waren veel bezoekers aanwezig op onze laatste racedag van het seizoen en onze Sponsordag! Ik had nu ook meer tijd voor de bezoekers. Ik heb een praatje gemaakt, foto’s gemaakt en cadeaus uitgewisseld. Ook namen we uit Friesland lekkere oranjekoeken mee.

Kwalificatie:
Vandaag stonden er 2 races op het programma maar met 1 kwalificatiesessie. Normaal hebben we 2 kwalificaties op het programma. Dus het was het belangrijk om gelijk gaan knallen! De strategie was bedacht en daarna kon ik de baan op! Helaas bleek het niet de goede strategie; ik kwam in teveel verkeer terecht. Ik ben de pitstraat in gegaan en vervolgens weer de baan op, om snelle rondes proberen te pakken. Dat is deels gelukt, maar toch niet goed genoeg, waardoor ik een Naked Bike tegen kwam waar ik slecht om heen kon komen en bij weg kon rijden; hij had meer koppel dan ik. Er was af en toe gewissel tussen ons, maar hij liet me moeilijk gaan. Er waren meer rijders die last hadden van deze rijder,  maar ik probeer er daarna meer uit te halen in de komende 2 races. Teleurstellend moest ik vertrekken vanaf P30 gecombineerd. Er had veel meer in gezeten.

Race 1:
Mijn race begon stuiterend met een kleine wheelie nadat de lichten op groen sprongen, dat was even weird om weer eens mee te maken. Laat ik maar zo zeggen; een geinige start! Hup, dan maar proberen er een inhaalrace van te maken. Wat gewissel met coureurs en ik reed langzaam naar een groepje toe maar de race was net te kort en ik had moeite om mijn concentratie en focus te behouden. Teleurstellend geëindigd op P25 gecombineerd met DNB.

Race 2:
Ook race 2 moest ik starten vanaf P30. Ik begon nog te twijfelen of ik nog wilde deelnemen aan de laatste race. In goed overleg heb ik besloten mee te doen en, wanneer het niet zou gaan, naar binnen te gaan. Ik wilde graag het seizoen goed afsluiten. Start was redelijk. Ik raakte later de aansluiting kwijt door een rijder. Die heb ik toch nog  kunnen pakken en heb daarna aansluiting gevonden met de volgende rijder. Het groepje voor mij struggelde ook met de Naked Bike rijder waar ik ook last van had in de kwalificatie. Ik reed een betere race dan de vorige race en ik was ook sneller dan een aantal voor mij met 1.57. Ik was blij heel terug te keren bij de pitbox. Geëindigd op P24 gecombineerd met DNB. Op onderstaande foto kunnen jullie zien dat het al donker werd..

Voor al onze bezoekers en racefans:
Dank al voor jullie aanwezigheid, echt fantastisch!
Bedankt Bauke Dijkstra voor de extra hulp op de trainingsdag en racedag en Esther voor de gezelligheid!
 
Een seizoen waar weer veel gebeurd is met ups en downs. Ondanks een wisselend seizoen heb ik toch alles met een goed gevoel kunnen afsluiten en ik bedank Pieter, QRS, sponsors en supporters voor de steun gedurende het seizoen.
 
Met sportieve groet,
Mariska

Categories: Nieuws