IDC raceverslag 16 september

TT-circuit

 

De ontknoping in het International Dutch Championship kampioenschap 2023 nadert met nog slechts 3 races te gaan.

Er stonden vandaag 2 kwalificaties en 1 race op het programma. Sinds het laatste IDC weekend van 21-23 juli heb ik niet meer op de motor gereden. Op vrijdag 15 september hebben we goed kunnen trainen voor de racedag.

Kwalificatie 1:
Pieter heeft vooraf een nieuwe achterband gemonteerd. Ik kwam snel al in kwalificatie 1 goed in mijn ritme, ik had er heel veel zin in! Tijdens de training had ik wat last van een rijder voor mij en ben ik naar binnen gegaan, om vervolgens weer de baan op te gaan voor een snelle ronde.  Dit pakte heel goed uit! Ik werd 13e van 33 rijders, gecombineerd 600cc en DNB. 11e positie in mijn eigen klasse.  Er is meer verbetering mogelijk voel ik. Op naar kwalificatie 2, ik probeer er nog meer uit te halen!

Kwalificatie 2:
Snel kwam ik al aan rondetijden rond de 1.56ers en zag in de 7e ronde kans om een snelle tijd neer te zetten , dit resulteerde in een tijd van 1.55.4.  In de laatste ronde had er misschien een 1.54 ingezeten, maar helaas kwam ik langzamere rijder tegen in de GT bocht, waar ik zo snel niet om heen kon. Gecombineerd P18 van 33 rijders. 16e in eigen klasse. Iedereen zit heel dicht op elkaar in een sterk startveld.

Tussendoor kwamen er veel vrienden, sponsoren en fans! Dank al voor jullie aanwezigheid, echt fantastisch! Ik heb ervan genoten en haal er veel energie uit.

De Race:
Ik mocht starten vanaf P18 op de grid.  Sponsor Jaap Kingma kwam met 2 camera’s en plaatste deze op de motor. Achterop een 360 graden camera. Beelden die je ziet van voor en achter, links en rechts en deze zijn te bewerken voor leuke compilatie. Bedankt Jaap dat de 360 camera met ons mee mocht het circuit op!

Mijn start was redelijk, ik verloor 3 à 4 plaatsen bij de start, maar kon in de eerste 3 bochten een  paar coureurs terug pakken. Al gauw voelde ik problemen aan de motor, heel duidelijk voelbaar wanneer ik gas gaf. Wat zou het kunnen zijn? Ik hoorde niet goed wat het was, maar ik voelde het continue duidelijk wanneer ik op het gas ging. Toch besloot ik door gaan racen om er het beste van te maken voor al mijn aanwezige fans! Het reed niet lekker, daardoor ging de focus weg, maar ik maakte er het beste van. Ik baal hiervan, maar het is niet anders. Ik voelde me heel goed en kon veel meer uit mijzelf halen.  Ik eindigde teleurstellend op plek 26, en werd 24e in eigen klasse. Pieter zal binnenkort onderzoeken wat het euvel zou kunnen zijn en gaat het oplossen.

Sponsor Jaap Kingma heeft ’s avonds een fantastische compilatie van de racedag gemaakt. Zowel naast en op de baan. Het levert veel leukere beelden op dan schrijven van een verslag voor de lezers. Je rijdt als ware met mij mee. Nogmaals super bedankt Jaap voor het maken en monteren van dit filmpje. Filmpje is veel gedeeld en weergave van meer dan 1350. Wauw! Je kan de compilatie hier bekijken: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02zjVqENzZA1tkA8BWJ9FSa1BrnfN8dQ7yN9pAySntmtk7Bf6U96rJhQpaR6zYjiPgl&id=1683567356&sfnsn=mo

Nieuwe rondes en nieuwe kansen op finaleraces 7 oktober 2023 op TT circuit Assen. Zien we je daar?

 

Hijs-advies, Hofland Rubber, Quicktrans, QRS, Heit en Mem, Q theatertechniek, DemoPro, Jappie Sipma Montage one for all, D&S Kolham, Dave Keyner, Consensys, Dorinda Grouwstra Content Marketing en Communicatie, Motorcamping ’t Witveen, Jaap Kingma Makelaardij, Club van 100 en Club van 50

Categories: Nieuws