Vrijdag 20 mei – Trainingsdag

Vrijdag 20 mei was TT Circuit Assen het domein van rijders op Yamaha motoren. Tijdens dit unieke event kregen alle Yamaha fans de mogelijkheid kosteloos en vrijblijvend plezier te maken met allerlei Yamaha producten. Die dag reden RXK racing en wij ook, geziene wij beide op een Yamaha rijden.

Sessie 1 merkte ik gauw al dat ik in een verkeerde groep zat, aangezien er vele testrijders op gloednieuwe r6 en r1 motoren reden en ik maar bleef inhalen of wachten. Gevraagd voor groepswissel maar helaas vol.

Dit maar zo gelaten en gaan focussen op bochtentechniek met rijderscoach Hans Mengers. Ook elk sessie ging ik 2x proefstartjes oefenen waar ook Pieter aan de zijlijn staat om te horen en zien wat ik precies doe.

Hans heeft in een sessie naar mij gekeken hoe ik de Ramshoek en de GT nam en daarna samen met Hans gekeken naar Rick hoe hij zijn bochten neemt, wanneer remmen en op het gas. Ik zag duidelijke verschillen en goede tips en tricks gekregen. Die nam ik mee naar de volgende sessie. Ja inderdaad, verrek dit gaat veel lekkerder. Ramshoek is ook één van mijn favoriet. We hebben ook aanpassingen geprobeerd aan de vering om te kijken of het bij mij past. Helaas in sessie 3 ging het al mis voor mij in ronde 2 in de Ossenbroeken met een flinke schuiver tot gevolg. Achterkant brak weg zonder enige waarschuwing. Wat schuifschade aan de motor en ik had juist best wat schade aan mijn pak. Rider en motor oke! Pieter en Hans maakte gauw de motor weer rijklaar, waarvoor hartelijk dank! Daarna reed ik niet echt meer in mijn ritme en aan einde dag naar race control geweest om beelden terug te zien. Het was een pech crash zonder oorzaak. Door een steentje of vuil? Vergeten en hop door naar racedag  Zaterdag 21 mei!

Zaterdag 21 mei – IDC race 3

Kwalificatie

Ik kwam slecht in mijn ritme en het wilde allemaal vandaag gewoon niet. Of het kwam door de crash van dag eerder? Ik had moeite om mij te focussen en kreeg ook hoofdpijn. Ik reed de beide kwalificatie best oke om gevoel en vertrouwen weer terug te krijgen maar meer zat er helaas gewoon niet in. Ik kon gewoon niet eens hard rijden, ik zat ver van mijn eigen tijden. Helaas de beide kwalificaties als laatste geëindigd. Pppft dat overkomt mij nooit! Wat was ik zeer enorm teleurgesteld maar gaf niet op en rustig blijven!

Race:

Het is best gek om als laatste te starten maar voelde toch wel meer rust en kon focussen op wat ik geleerd heb om beter te starten. Groen en gaan. Ja, dat ging voor mijn gevoel best goed. Verder niet veel spannende dingen meegemaakt onderweg. Ik ben gaan focussen op het rijden, gekregen leerdoelen van Hans.

Sponsoren, fans, supporters mijn excuses voor mijn mindere prestaties en op naar de volgende racedagen in augustus Het hoort er helaas bij. Full gasss!

 

Categories: Nieuws