DE RACE VAN DE GEBROKEN RECORDS!!

Wat een waanzinnig raceweekend. Op 14 september reed Mariska weer in de OW cup Procup600 mee. Mariska: “Voor dit race weekend had ik een afspraak gemaakt met Remco Hernamdt voor een beeldenanalyse van de afgelopen races, en daar heb ik erg veel verbeterpunten voor mijzelf uit kunnen halen.”

het HPS Racing team op donderdag een trainingsdag gepland en dat was achteraf gezien maar goed ook: net na de start brak een schakelgaffeltje af, en strandde Mariska dwars door de grindbak in de haarbocht. Dankzij de sympathieke hulp van Edwin Ott kon de R6 gerepareerd met een nieuw schakelgaffeltje. Super! En uiteindelijk vestigde Mariska ook op de trainingsdag een nieuw PR van 1.54.4. Ook na deze dag kreeg Mariska aan de hand van haar ervaringen weer tips van Remco, en haar motivatie om nog meer records te breken groeide.

Zaterdag 14 september 2019
De race-dag van 14 september gaat met recht de geschiedenis in als de dag van de gebroken records. Al in de 1e kwalificatieronde reed Mariska een tijd van 1.54.1.
Mariska; “Vol vertrouwen ging ik de baan op en ik voelde me zowel mentaal als fysiek in vorm. In de laatste 3 ronden reed ik 1.54’ers, en ik ging met de achterkant glijden. Ik dacht de bandenspanning is te hoog door de 1.54’ers en besloot de pitbox in te gaan, voor ik de achterkant zou verliezen. De spanning bleek inderdaad te hoog.”

Die snelheid wist zij in de 2e kwalificatieronde vast te houden.
Mariska;“ Mijn opzet was om goede lage constante tijden te rijden, en dan een bliksemsnelle ronde te maken. Ik had echter last van verkeer en opstoppingen, waardoor het moeite kostte om mijn tijden neer te zetten. Ik weet dat er meer inzat, maar moest genoegen nemen met de snelste tijd van de 1e kwalificatie: 1.54.
Nét na het afvlaggen strandde Mariska met de R6 zonder benzine! Tot groot plezier van twee marshalls, die het een eer vonden dat zij Mariska eindelijk weer eens op de kar naar de pitbox konden brengen 😉.

DE RACE
De race werd gereden onder werkelijk perfecte omstandigheden: zon, een droge baan en geen zuchtje wind. Mariska vertrok uit de pitbox met een verse achterband, waarvan ook de velg goed op temperatuur gebracht was door Rob en Willem, verantwoordelijk voor de techniek. Door de snelle tijd in de kwalificatieronden mocht Mariska deze keer starten vanaf een mooie 19e plaats van de 38 coureurs. Prima positie in een enorm sterk startveld!

De start was deze keer geweldig, mede dankzij de coaching van Pieter. Ex-coureur en fan Dave Keyner: “Bij de start valt meteen al op dat Mariska een enorme progressie heeft gemaakt: vanaf de staande start klokt zij de eerste ronde af in 1.59. Een enorme vooruitgang van meerdere seconden.” In de goede raceomstandigheden reed Mariska overtuigend en mooi constant rondjes van 1.54 en 1.53, en in de slotfase zette zij een nieuwe PR neer van 1:52.5.

Mariska; ”Ik was erg zenuwachtig voor de start, en daardoor vergat ik de onboard-camera aan te zetten. Balen! Dat zou geweldige beelden opgeleverd hebben van mijn sterkste race tot nu toe. Voor de race had ik nog contact met Remco, en kreeg opnieuw tactische tips die me echt geholpen hebben, waar ik mee zat te rommelen in de kwalificaties. Ondanks de drukte door aanwezigheid van veel sponsoren op deze sponsordag, kon ik rustig blijven en goed focussen: de baan op, verstand op 0 en gáán. De start was aanzienlijk beter dan bij vorige races. Ik haalde in de Ossenbroeken een paar coureurs buitenom in, en probeerde mijn plek vast te houden. Ik had mezelf als doel gesteld om bij Bart en Steven in de buurt te blijven, en ik kon bijna toeslaan… nét niet gelukt. Daarna pushte ik net even teveel, en kwam bij uitkomen de Bult even naast de baan, omdat ik Bart in wilde halen op het stuk waar hij langzamer is… shit! Weer gas erop voor een volgende poging en het lukte me weer dicht achter hem te komen. Door twee 300 cc achterliggers bij de strubben verloor ik in de laatste ronde echter mijn aansluiting, en mislukte mijn tactiek om Bart te pakken in de laatste sector. Dat was anders zéker gelukt.
Trots, en met tranen van geluk met deze overwinning ben ik over de finishlijn gereden. Geen podiumplek weliswaar, maar op de 13e plaats eindigen met een PR tijd van 1.52 is een enorme overwinning!”
Rondetijden: 1:59.874 – 1:54.089 – 1:53.950 – 1:54.474 – 1:54.172 – 1:53.698 – 1:52.552 – 1:53.153 – 1:53.857 – 1:55.716

Met een zeer verdiend en luid applaus werd Mariska binnengehaald door de teamleden, haar ouders Annie en Sietze, broer Alwin en alle aanwezige sponsoren en fans. Wát een fantastisch resultaat!

 Mariska; Wauw, wat een warme ontvangst op de paddock door vele aanwezigen met tig knuffels en high fives! Hartverwarmend. I can’t believe! Heel wat traantjes gelaten van geluk en keiharde werk met de mannen. Trots op mijn team

                       

Dave Keyner: “We kunnen stellen dat er dit seizoen veel progressie is geboekt. De combinatie van een leergierige en talentvolle coureur en goede technische ondersteuning werpt opnieuw zijn vruchten af.” APE-trots!!

Daarna kon een geslaagde sponsorparty beginnen in de tent die voor deze gelegenheid achter de pitbox was neergezet. Dankzij de geweldige hulp van Frieda en Harm, en het vele regelwerk van Pieter, konden alle aanwezigen genieten van een goed verzorgde barbecue met salades en brood. De sfeer was de gehele dag weer fantastisch. Het was een dag met een randje van goud.

Wát ’n fantastisch team is dit. En graag willen wij alle sponsoren bedanken die deze dagen mogelijk hebben gemaakt!

Op naar 12 oktober…

Categories: Nieuws