OW Cup – Procup 600- Race 4 – Zaterdag 8 juni 2019

Een beetje herfst in de zomer, harde wind en zon en regen wisselen elkaar in rap tempo af, waardoor de bandenkeuze voor ons een gokspel werd.

1e kwalificatie: ‘s morgens was fris, droog maar harde wind. De motor leek weg te waaien en in de bocht voelde het of de voorkant omhoog wilde. Er was vooral veel zijwaartse windstoten aanwezig. Voornamelijk meest voelbaar tussen haarbocht en tot naar de strubben. Overal was moeilijk rempunten te vinden door de wind en veel gingen rechtdoor van de baan af. Geen ideale omstandigheden maar met geconcentreerd rijden kwam er uiteindelijk wel een ronde van 2:00.501 op de klok ondanks 1 keer naar binnen voor oefenen proefstart.

2e kwalificatie: Kort van tevoren begon weer te regenen en met een natte baan werd gekozen voor regenbanden. Door de wielenwissel werden wel een paar trainingsronden gemist en een snellere tijd zat dus er niet in maar wel goed voor het gevoel en de ervaring. Toch werd er in vier ronden mooi opgebouwd naar 2:04.678. Niet slecht op een vochtige baan. De snelste tijd van de ochtend zorgde voor een 29e startplek van de 41 rijders. Tussendoor werd de startprocedure doorgenomen en een merkstreep op de toerenteller geplakt om de motor goed op toeren te kunnen houden als er geconcentreerd op het startlicht word gelet.

Race 15:40: Met de steeds wisselende weersomstandigheden was er weer het dilemma van de bandenkeuze. Mariska koos voor regenbanden vanwege de voorspellende regenbui op de buienradar en de heren voor de droogweerbanden. Er zou net vóór 16:00 een nieuwe regenbui komen. Er was zonlicht en de baan was droog gewaaid dus gingen de droogweerbanden er onder en op naar de start.

De start ging goed en helaas bleef het bij op schakelen in de versnelling zitten. Shit, hop gas erop met opnieuw agressieve inhaalactie.. Mooi in het veld mee in gevecht en in de eerste bochten ging het al “van dik hout zaagt men planken” en schoof Mariska al naar een 26e plek. Maar toen ze net lekker op gang begon te komen kwam ook de regen weer op gang en de eersten schoven al onderuit. Nu was het geluk voor degenen die eerst slecht weg kwamen op regenbanden en nu op gang konden komen. Velen zonder regenbanden kwamen naar binnen als ze nog niet onderuit gegaan waren en ook Mariska was zo verstandig om alles en zichzelf heel binnen te brengen. Van het startveld van 41 hadden slechts 16 de wedstrijd uitgereden met zelfs rondetijden oplopend tot 3,18. Als een van de 25 een DNF is dus geen schande.

De punten komen volgende keer wel weer !

Categories: Nieuws