OW Cup verslag – 3 oktober 2020

Deze race werd in droge omstandigheden gereden, wel was het ’s ochtends erg fris, het is tenslotte ook al laat in het seizoen. Mariska had er duidelijk zin in, haar schouderblessure speelt nauwelijks meer op, dus een gemotiveerde HPS Racing coureur aan de start.

Mariska, wat vond jij van de eerste training:
Ik moest weer even op gang komen, maar merkte al snel dat mijn schouder geen pijn meer deed als ik hard aanremde. Ik ben erg bezig geweest met de Strubben, wat niet mijn beste bocht is, dus die wil ik verbeteren. Daarnaast probeerde ik zo soepel en ontspannen mogelijk te rijden wat resulteerde in een nette rondetijd van 1.53, wat een 6e startplaats zou betekenen. Hierdoor kreeg ik ook erg veel zin in de 2e training.

Ook de 2e training ging super goed, Mariska verbeterde haar rondetijden en realiseerde een nieuw PR van 1:51.8! Deze tijd was goed voor een start vanaf P3!

Mariska, wat was jouw doelstelling voor deze training?
Ik had mijzelf als doel gesteld om constante snelle rondetijden te rijden omdat ik me zo goed voelde. Ik werd echter veel gehinderd

hierin door andere langzamere rijders die moeilijk te passeren waren. Toen ik daar eenmaal voorbij was begon het pas echt, mijn rondetijden gingen verder omlaag en in de 8e trainingsronde realiseerde ik mijn nieuwe PR van 1,51.

Ook wij waren erg blij met deze prestatie, als team is dat een mooie opsteker na moeilijke blessuretijden, Mariska flikte het toch even! Rob en ik stonden juichend in de pitstraat op ons coureurtje te wachten. Mariska liet haar emoties de vrije loop, tranen van vreugde liepen over haar wangen..

Race
De race mocht Mariska dus beginnen vanaf de eerste startrij, als een van de laatsten zocht ze haar startplekje op, zodat ze niet te lang hoefde te wachten.

Mariska, wat vond jij van deze startplek? Spannend om op de eerste rij te staan?
Ja, dat was best spannend, eigenlijk was ik best wel zenuwachtig… daardoor ging ik wat aarzelend en te voorzichtig van start, op een 6e positie ging ik de Haarbocht in, de spanning viel van mij af, het tempo zat er goed in in de groep, dus ook ik kon lekker mijn gang gaan. De groep viel niet direct uiteen, we reden dicht op elkaar. Ik reed mooie constante rondetijden van 1.53 en 1.52. Dit terwijl de koplopers op een gegeven moment wat afzakten. Ik kreeg vanaf ons pitbord door dat ik steeds verder naar voren kwam, ik zag meerdere rijders voor mij waar ik naar toe kon rijden.

Maar…. Toen begon het plotseling te regenen.. ik zag de druppels op het ruitje en bij het insturen van de Stekkenwal maakte ik een klein zijstapje met het voorwiel wat ik nog wist te corrigeren, maar een seconde later was het mis.. ik raakte de grip aan de achterzijde volledig kwijt en schoof onderuit. Helaas was dat het eind van de wedstrijd voor mij.. een ronde later werd de wedstrijd afgevlagd, het begon steeds harder te regenen.

Rob en Pieter; Wij misten onze #393 ook opeens op de lijsten van livetiming, en zagen al snel de melding Crash at Post 8, rider OK. Na een kwartiertje werd de R6 binnen gebracht met nog 1 coureur die daar ook onderuit ging. Mariska kwam zonder blessures binnen.
Meteen werden de beschadigde delen van de racer gedemonteerd en het overtollige grind verwijderd. In de stromende regen laadden we onze materialen in de aanhanger.

Ondanks de val in de race gingen we allemaal met een goed gevoel naar huis, het was een prima racedag met een fitte coureur en een nieuw PR van 1:51.8

 

Op 10 oktober vind er finale races plaats, maar liefst 2. Team heeft er zin in!

HPS Racing

 

Categories: Nieuws