Super weekend beleefd!

Vrijdagmiddag opgehaald door Pieter om 790 km af te reizen naar de Lausitzring, boven Dresden in voormalig Oost-Duitsland. ’s Avonds laat aangekomen in Gasthof Meuro. Gauw slapen voor dag 1.

Dag 1

Wat een circuit, indrukwekkend. Groot circuit met flink grote tribunes. 2 Dagen prachtig weer gehad!

Baan is erg afwisselend met zowel linker als rechter bochten, lange rechte stukken, mooie doordraaiers en krappe bochtjes. 1 woord: geweldig! Mijn rijstijl past heel goed bij dit circuit. Jammer dat het circuit dicht gaat na dit seizoen.

Op dit circuit zien ze een crash al als rode vlag, terwijl we in Nederland met een gele vlag alleen niet mogen inhalen. Hier betekende het stoppen en wachten bij einde pitstraat op groen licht, dat kostte best wel veel tijd.
Al in deze sessies reed ik vertrouwd mijn rondjes op een onbekend circuit en voelde mij hier goed bij. De Yamaha R6 deed het ook uitstekend. Sommige bochtjes waren zo nu en dan even lastig: zoeken naar rempunt, instuurpunt ect. Ik kon vaak nog later remmen, dat blijft een leerpunt voor mij. We zaten met wel dik 46 man op de baan.

5 Sessies vrij rijden en daarna was de Race. RS600 en ROOKIES startten samen, met aparte klassering. Helaas een zeer slechte start, maar toch nog kunnen herpakken door weer coureurs in te halen die langzamer dan ik rijden. In de laatste rondes zat ik te vechten met nog 2 coureurs voor mij. Ik ben gaan zoeken waar ik ze beide kon pakken en m’n plekje ontdekt! In de laatste ronde, in de laatste sector hen uitgeremd, mijzelf ervoor gezet en hoppa. Bam! 1e geworden in eigen klasse.
Ook al deden er maar drie 600CC Rookies mee, wel dik verdiend met mooie rondetijden welke tot de top van Rookies tijden behoren: 2.02.650 als snelste tijd. Op het randje voor overgang naar de RS600. 2019 zal ik de overstap maken.

Zeer tevreden over de 1e dag: alles ging zoals ik wilde, ontzettend veel plezier gemaakt en vooral veel geleerd! Gauw terug met Pieter naar het Gasthotel om te douchen etc. en weer terug naar het circuit. Daar aangesloten aan de tafel bij de DCC club met o.a. Bauke, Esther, Sibrand, Petra, Roel, Jan en Gunter. Heerlijk gezamenlijk wezen barbecueën. Daarna nog even bij het bierfeest met bandoptreden geweest. Super gezellig en wat een lol hadden we.

Dag 2

Een goed verzorgd ontbijtje in het hotel en wat een super service. We kregen zelfs een lunchpakket mee. Gauw naar het circuit om de boel weer uit te pakken en klaar te zetten. Zonnetje kwam al rustig weer bij.
Sessie 1 lekker rustig aan, maar al snel mijn tijden weer herpakt. Rustig aan kon ik blijkbaar niet? Circuit is gewoon te mooi! In de 1e vrije training binnen 4 rondes reed ik al een 2:05, daarna kwam er een rode vlag door een valpartij; na herstart weer een valpartij. Shit het ging zo lekkkkkker!

Sessie 2 en 3 had ik tijden in de 2.02/2.03. PR aangescherpt met een 2.02.363, ondanks veel oponthoud van medecoureurs. Ze zijn snel op rechte stukken tot aan het remmen, maar ik heb daarentegen een veel hogere bochtensnelheid, waardoor ik wel goed moest oppassen.

Tijd voor Race 2, zelfde startpositie als dag 1, starten vanaf P19 gecombineerd met RS600. Wederom niet zo’n goede start, maar oogde wel beter als gisteren, aldus Pieter. Ik kwam weer in gevecht met 2 coureurs voor mij, waar ik niet goed omheen kon terwijl ik in een paar sectoren van het circuit sneller ben. Uiteindelijk wel 1 plek kunnen innemen. Resulteerde in P2 van Rookies met een tijd van 2.03.176 in de laatste ronde (ja, dat was een verkeersvrije ronde).

Daarna volgde nog sessie 4 en 5 vrij rijden. Sessie 5 voorbij laten gaan om op tijd weer te kunnen vertrekken richting Nederland. Scheelde ons dan wel dik 2,5 uur i.v.m. de Endurance race die na sessie 4 plaatsvond.

Mooie beker in ontvangst genomen, trots dat ik ben… Vooral omdat ik zo snel leer, mijn eigen ding doe zonder hulp, mooie tijden heb neergezet en heb genoten!

Conclusie: super weekend, super circuit, gezelligheid, lekker gereden, alles! Met grote dank al aan mijn sponsoren die dit weekend mogelijk hebben gemaakt en vooral Pieter Hessels van HPS Motoren/Vacuhandy Vaccuümheffers, die mij dit weekend bij wilde staan.

Thank you!

Categories: Nieuws